Sari la conținut

Aglomerație în benzinării. De la 1 aprilie, carburanții se scumpesc cu 41 de bani pe litru

Încă de la primele ore ale dimineții, rândurile de mașini în așteptare să fie alimentate se întindeau până în stradă. Șoferii au scos din buzunare câţi bani au avut, doar pentru a putea face puţină economie.

„- Vă faceţi o aprovizionare? - Da, bineînţeles, măcar pe ultima sută de metri, măcar o sută două de lei dacă o să câştig, tot e bun,” a spus un șofer.

Transportatorii nu vor scumpi prețurile biletelor, cel puțin pentru moment. De la 1 mai nu exlud însă o majorare a tarifelor percepute.

„Pot să vă spun că sunt firme, neafiliate la asociaţie, care deja şi-au manifestat intenţia de a mări chiar de la 1 aprilie, undeva între cinci şi zece la sută preţurile. Bine, alte firme din asociaţie am zis că e mai bine să mai aşteptăm o lună pentru a vedea ce creşteri avem la combustibil şi la piese şi alte costuri pe care le avem noi,” a declarat Vasile Toma de la Asociaţia Transportatorilor.

„Urmează o perioadă în care vom analiza impactul pe care îl au aceste creşteri ale tarifelor la combustibili în costurile noastre de producţie,” a spus Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt RATP Iaşi.

Impactul ar putea fi mai mic, în funcţie de cât va fi dispus Guvernul să suporte din facturile transportatorilor.