Aglomerație la ghișeele de la Fisc în ultima zi de plată a dărilor și depunere a declarațiilor fiscale

Data publicării:
cozi la fisc 1

Sute de persoane au stat astăzi la rând la ghişeele Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Iaşi. Mulţi dintre ei şi-au pierdut răbdarea. „Stau de un sfert de oră şi nici măcar o încasare nu s-a făcut la ghişeul acesta. Nu ştiu ce se întâmplă,” spune o femeie.  „La aceeaşi coadă stau şi care au 10 şi care au 50 şi care au 100. Eu de exemplu care am o singură declaraţie de dat trebuie să stau foarte mult timp. Deci nu-i organizare,” s-a plâns un bărbat.

Recunosc însă că o parte din vină o poartă chiar ei, care s-au prezentat pe ultima sută de metri la ghişee pentru a-şi plăti taxele: „Criza financiară îşi spune cuvântul şi atunci omul se lasă până în ultima clipă. Sunt alte priorităţi şi alte priorităţi,” a recunoscut un contribuabil. 

„Dacă nu se depun în termen legal declaraţiile fiscale, se aplică aşa cum prevede codul de procedură fiscală, se aplică sancţiuni reprezentând avertismente şi aplicarea unor amenzi contravenţionale,” a declarat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Iaşi. 

În baza de date a Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Regionale Iaşi sunt aproximativ 35.000 de contribuabili persoane juridice care ar trebui să depună aceste declaraţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri