Anchetă la Maternitatea Rădăuţi, unde s-au înregistrat şapte cazuri noi de infecţie cu stafilococul auriu

Data publicării:
EXTERIOR SPITALUL MUNICIPAL RADAUTI

Autoritățile sanitare din Suceava nu mai vor să își asume încă un risc. În ianuarie au redeschis maternitatea după ce un alt focar a îmbolnăvit la finalul lui 2013, 15 copii. Există posibilitatea ca acel focar să nu fi fost eradicat si asa s-a ajuns la situația de astăzi. Astfel că s-au luat noi probe din maternitatea închisă de săptămâna trecută.

„Avem peste 100 de probe colectate însemnând și personal 68 parcă, chiuvete, colturi de incapere, instrumentar, mese de verificare a starii de sănătate a copilului de consultatie, masă de naşteri, din tot, din filtrele care se sterilizează apa, am prelevat aeromicrofloră,” a explicat Ludovic Abiţei, directorul DSP Suceava.

Reprezentanţii DSP au reluat controlul pentru că rezultatele prelevate săptămîna trecută, spun ei, nu au fost concludente. Atunci, s-a descoperit prezenţa stafilococului auriu pe mai multe suprafeţe din secţie.

„Pe parapeţii de protecţie, pe care se sprijină bolnavii când merg, pe o măsuţă undeva în secţie, în sala de naşteri a fost pe o măsuţă probă pozitivă. Care a fost vectorul e greu de precizat, posibil să fie mama, posibil să fie cineva din personal, dar deocamdată sunt doar supoziţii,” a explicat Liviu Dubei, directorul medical al Spitalului Municipal Rădăuţi. 

De la reactivarea focarului, 9 bebeluşi născuţi la Rădăuţi au fost îmbolnăviti cu stafilococ auriu iar dintre acestia patru au fost in stare grava si au necesitata internarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri