Au luat aproape 10 la titularizare dar vor preda la sate

Data publicării:
coperta - Suplinitori repartizati pe posturi 1

Între tinerii care au așteptat astăzi rezultatele se numără și Alexandru Baciu. Ea a luat la examenul de titularizare nota 9,73 şi a avut 10 la inspecţia la clasă. Cu toate acestea, va trebui să se mulţumească doar cu un post de suplinitor în comuna Ipatele, aflată la 45 de kilometri de Iaşi.

„Va fi o navetă grea, probabil, nici nu ştiu dacă o să mă duc. Sper să ma duc, să am bani, pentru că nu îmi subvenţionează nimeni lucrul ăsta şi o să trebuiască, sper, să îmi găsesc completare în altă parte, la ţară, la oraş, unde o da Dumnezeu”, mărturisește tânăra.

Un profesor suplinitor primeşte un salariu de 800 de lei. Din aceasta cauză, mulți dascăli au refuzat să accepte posturi la şcoli din sate îndepărtate unde ar trebui să facă navetă.

Cei care nu au obţinut un post în învățământ îşi mai pot încerca norocul la următoarea etapă de repartizare.

„Pentru posturile rămase eventual libere după această etapă de repartizare, va mai fi o etapă, pe data de 27august, şi îi aşteptăm atunci pe cei care au dat examen în anii 2010, 2011, 2012. Ultima etapă de repartizare este destinată şi cadrelor didactice titulare care au solicitat detaşare”, a declarat Bogdan Neculau, inspector în cadrul ISJ Iași.

Pe posturile rămase neocupate și după această etapă vor ajunge inevitabil fie profesori pensionari plătiți cu ora, fie suplinitori necalificați.

CITEȘTE ȘI:

Profesorii din Iași au obținut cele mai bune note din țară la titularizare

Universitățile din Iași caută profesori

Angajații din învățământul preuniversitar se pregătesc de proteste

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri