BACĂU. O elevă de 15 ani a ajuns la spital în comă după ce a încercat să fugă din internat

Data publicării:
ambulanta

Totul s-a întâmplat aseară, puțin după ora 22, când administratorul internatului dăduse deja stingerea. Ca să poată ieși pe geam fără știrea supraveghetorilor, fata și o colegă de cameră au legat două cearșafuri de caloriferul din baie. Prima elevă a ajuns jos nevătămată, însa la cea de-a doua frânghia improvizată a cedat. În cădere, adolescenta s-a lovit puternic la cap.

„A motivat că dorea să-şi cumpere ceva de mâncare , a căzut de la etajul doi, s-a prezentat în urgentă cu stare generală gravă, diagnosticul de internare este politraumatism cu fractură de bază de craniu, cu stare de comă profundă, iar astăzi dimineaţă se menţine starea extrem de gravă, cu un prognostic rezervat. Nu este deplasabilă,” a spus Aurelia Țaga, directorul medical al Spitalului Județean de Urgențe Bacău.

Conducerea liceului „Anghel Saligny” și Inspectoratul Școlar Județean au deschis o anchetă.

„Părerea mea este că toţi colegii mei şi-au făcut datoria, au respectat procedurile de a asigurare a protecţiei a elevilor pe timp de noapte în căminul respectiv, dar să aşteptăm să vedem ceea ce colegii mei vor stabili în urma anchetei desfăşurate în colegiul tehnic,” a declarat Theodora Șotcan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Bacău. 

În mod normal, de la ora 20, 30 elevii nu mai au voie să iasă din internat, iar la ora 22, când se dă stingerea, administratorul verifică fiecare cameră. Așa s-ar fi întâmplat și acum, a spus Gabriela Pădure, directorul adjunct al Colegiului Anghel Saligny.

„Încă nu era momentul de culcare, deci el mai trecuse pe la camerele respective şi nu a sesizat nimic deosebit. Deocamdată suntem în cursul unei anchete interne declanşate în cadrul colegiului, după ce vom avea toate datele şi rezultatele în Consiliul de Administraţie, vor fi luate măsurile ce se impun asupra celor implicaţi direct sau indirect.”

În internatul liceului „Anghel Saligny” sunt cazați 80 de elevi, care sunt supravegheați de doi administratori și un pedagog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri