Bal pentru dotarea Serviciului de Ambulanță cu o șeniletă nouă

Data publicării:
senileta

Construită în 1978, şenileta a ajuns ca donație la Serviciul de Ambulanţă din Iaşi când avea deja 20 de ani vechime, dar în fiecare iarnă s-a dovedit un ajutor de nădejde pentru salvarea persoanelor izolate. Medicii spun că fără această ambulanță n-ar fi reuțit să ajungă prin nămeți la femei însărcinate, pacienți care aveau nevoie de dializă sau la bolnavii aflați în stare critică.

„Aceste probleme au fost rezolvate în timp util şi cu succes de către acest mijloc de deplasare prin zăpadă pe care, din fericire, l-am avut de atâta vreme şi pe care îl utilizăm în continuare. Îl utilizăm atâta vreme cât ne va mai permite,” a spus Florin Agapi, directorul Serviciului de Ambulanță Iași. 

După 35 de ani de utilizare, ambulanța pe șenile are însă nevoie de tot mai multe reparații.  „Schimbăm uleiul la motor, la cutia de viteze, la partea de rulare, cu tracţiunea. Cu motorul am avut probleme şi s-a refăcut,” a explicat Cornel Negru, mecanic auto la Serviuciul de Ambulanţă Iaşi.

Ca să le vină în ajutor medicilor pe timp de iarnă, Consiliul Județean a promis că va dota Serviciul de Ambulanță cu ATV-uri. Soluția nu este agreată însă de doctori. „Considerăm că nu sunt adecvate condiţiilor care sunt la noi iarna. Ce ar însemna o naştere declanşată la domiciliu şi care ar încerca să nască într-un ATV care este acoperit cu prelată din plastic,” a mai spus Florin Agapi. 

Pentru a cumpăra o şeniletă nouă, cu 10 locuri și sistem de încălzire, Serviciul Județean de Ambulanță ar avea nevoie de 50.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri