Sari la conținut

Bal pentru Palatul Culturii. Este nevoie de 15 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor

Prințesa Lia au fost cea care au deschis seria dansurilor. Peste o sută de persoane s-au oprit pentru a-i admira pe cei care au urcat pe scenă și au mărturisit că și-ar dori să viziteze cât mai repede Palatul Culturii. "Exact acum 5 ani am venit și am văzut schelele la Palat. Chiar nu îmi imagineam că le mai găsesc după 5 ani în jurul Palatului. Înțeleg de ce, dar e regretabil," a spus un trecător. 

Irina Vasilescu, organizator, despre scopul evenimentului: "Să punem un reflector asupra Palatului Culturii care este emblema orașului Iași și un monument de importanță nu doar națională ci și internațională. Ideea Centrului Cultural Internațional este să pună Iașiul pe harta turistică europeană și mondială."

Lucrările de consolidare ale Palatului Culturii au început în anul 2008 însă nu au fost terminate nici până acum cu toate că proiectul inițial prevedea ca acesta să fie redeschis în anul 2011. Aproximativ trei sferturi din lucrări au fost executate până în prezent.

"Multe din piese sunt piese cu valoare de tezaur, sunt bine păstrate în palatul Culturii cu condiții de microclimat și securitate. Nu putem deschide Palatul Culturii până nu terminăm clădirea pentru că așa cer normele noastre de securitate," a explicat Lăcrămioara Stratulat, director la Palatul Culturii.

Pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de 15 milioane de euro, bani care ar trebui să fie alocați de Ministerul Culturii. În cel mai bun caz, Palatul Culturii va putea fi vizitat din nou începând din anul 2018.