BOTOȘANI. 14 ore de chin pentru o gravidă izolată de nămeți

Data publicării:
gravida botosani

Un apel la 112 anunța luni dimineață o urgență la Darabani, o femeie însărcinată care intrase în travaliu încă din noapte de duminică spre luni avea complicații și trebuia transporată la Spitalul Județean din Botoșani. Din cauza nămeților, ambulanța trimisă la intervenție nu a putut trece. O șenilată a preluat echipajul medical și l-a transportat 12 kilometri, până la gravidă.

„Condițiile de mers sunt foarte rele, sunt foarte mari troiene de zăpadă unele atingând chiar și un metru, un metru și jumătate chiar peste 2 metri. A fost nevoie de multe ori să mergem pe arătură, astea au fost condițiile, de aia medicii au luat hotărârea că nu poate fi transportată acea gravidă cu acest tip de șenilată,” a explicat Ștefan Ușurelu, ofițer la ISU Botoșani. 

Starea pacientei nu era, însă, bună. La ora 13, în momentul în care condițiile meteo au permis, elicopterul SMURD a aterizat în Darabani.

După o oră, femeia a născut un băiețel.

„Totul a decurs până la urmă bine, a născut un copil sănătos de 2 kilograme și jumătate,” a declarat Viorica Nor, medic ginecolog. 

Familia femeii a așteptat cu sufletul la gură o veste despre mamă și copil. Tatăl, cel mai emoționat dintre toți, a răsuflat ușurat după ce a văzut că nașterea a decurs bine.

Cei doi pacienți, mama și copilul au fost internați la maternitatea Spitalului Județean Botoșani unde vor rămâne sub supraveghere medicală pentru câteva zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri