Cercetările DNA blochează proiectele europene din Iași

Data publicării:
pasaj bancila 2-1

Lucrările la Pasajul Mihai Eminescu, la pasarela Nicolina, modernizarea bazei de agrement Ciric, construcţia unui centru tehnologic în cartierul CUG dar şi asfaltarea străzilor din centrul Iaşiului sunt proiectele aflate în derulare în acestă perioadă şi care ar putea fi blocate până la finalizarea cercetărilor făcute de către DNA. Reprezentanţii Primăriei spun că au primit o singură informare, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, în legătură cu aceste verificări.

„Totul a pornit de la verificarea unei companii de consultanţă la un proiect mic al Iaşiului, Centrul Tehnologic, faţă de celelalte proiecte mari, de către DNA, iar procurorul de caz a decis să verifice şi alte contracte deşi nu are legătură cu această firmă,” a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

În perioada în care decontările sunt blocate, Primăria poate finanţa din bugetul propriu lucrările demarate prin proiecte europene.

„Miza este mare atât pentru muncipiul Iaşi cât şi pentru regiunea de nord-est privind gradul de absorbţie. Şi am avut cazuri în care verificările şi cercetările pot dura şi doi ani de zile. Un an, un an şi ceva, doi şi aşa mai departe,” a spus Constantin Apostol, directorul ADR Nord Est.

Cea mai gravă situaţie este la şantierul de la Fundaţie, unde termenul de execuţie a fost depăşit deja de patru ori din cauza problemelor financiare pe care le are constructorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri