Consilierii locali din Pungești au votat din nou împotriva explorării gazelor de șist, 200 de oameni au asistat la vot

Data publicării:
protest pungesti

Programată inițial la sediul primăriei din Pungești, ședința a fost mutată la Căminul Cultural. Asta pentru că toţi cei 200 de localnici care se opun proiectului Chevron au vrut să vadă şi să audă cum votează consilierii locali.

Primul punct pe ordinea de zi viza revocarea hotărârii Consiliului Local de pe 17 octombrie, când consilierii au votat împotriva explorării gazelor de şist. Prefectura Vaslui a cerut anularea acelei decizii pe motiv că bogăţiile din subsol sunt ale statului, nu ale administraţiei din Pungeşti. Spre mulţumirea localnicilor, consilierii au rămas însă fermi pe poziții.

„Aşa cum am fost întotdeauna împotriva gazelor de şist, înainte de a fi consilier sunt cetăţean al comunei Pungeşti şi sunt
întotdeauna şi voi fi împotriva gazelor de şist,” a spus un consilier local.

Reprezentanţii Prefecturii Vaslui susţin că hotărârea consilierilor nu este legală şi că vor apela la instanţă. „Instanţa va decide pe baza dovezilor pe care le va face Consiliul Local şi cei interesaţi vor decide dacă interzice sau nu sau anulează sau nu hotărârea de Consiliu Local,” a declarat Andrei Puică, subprefectul judeţului Vaslui.

Deşi consilierii au votat aşa cum îşi doreau localnicii, oamenii au înterupt în repetate rânduri şedinţa cu huiduieli şi scandări împotriva primarului Mircia Vlasă pe care îl consideră vinovat pentru proiectul gazelor de șist.

Cei 12 consilieri locali din Pungești au mai decis organizarea unui referendum pe 24 noiembrie, în care locuitorii comunei să-și exprime votul în legătură cu explorarea gazelor de șist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri