Sari la conținut

Controale în piețe și magazine. Polițiștii și inspectorii de la Protecția Consumatorului fac verificări

Comercianții ambulanți din piața Nicolina au fost primii verificați de către ofițerii de la serviciul economic din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași. Cei care au fost găsiți în neregulă au fost amendați pe loc. Pe lângă calitatea mărfii expuse la vânzare, ofițerii au verificat și încasările comercianților. 

„Au controlat avizele la marfă, actele la marfă, banii din casă, X-ul din casă. Așa cât este în casă să fie și banii normali.”

„Mi-am asumat responsabilitatea și cu asta am închis toată declarația. Credeți că sunt singura sau, ultima?” au spus comercianții.

„Au fost constatate până în prezent mai multe nereguli, polițiștii aplicând sancțiuni contravenționale la Legea 12 cu o valoare de peste șase mii de lei,” a declarat ag. șef Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Administratorul unui magazin din piață a primit o amendă de trei mii de lei din cauză că a vândut marfă de 40 de lei pe care nu a înregistrat-o în casa de marcat. Și la Bacău s-au făcut verificări. Inspectorii de la Protecția Consumatorului au controlat marfa vândută în 14 magazine pentru copii. Niciun comerciant nu a scăpat neamendat.

Alin Năstase șeful CJPC Bacău: „au fost oprite temporar de la comercializare 516 bucăți de jucării în valoare de 5.900 lei și definitiv 120 de jucării în valoare de 1.500 de lei.”

Controalele vor continua până la sfârşitul anului. În atenţia inspectorilor vor fi şi comercianţii de brazi şi de materiale pirotehnice.