Sari la conținut

Costul căldurii pe luna ianuarie. Facturile vor ajunge la ieşeni săptămâna aceasta

Potrivit estimărilor de costuri realizate de Dalkia, cei care locuies într-un apartament de o cameră, trebuie să se aştepte la o factură pentru luna ianuarie în valoare de aproximativ 140 de lei, cei cu apartamente de două camere vor avea de plătit aproximativ 225 de lei, iar cei cu apartamente de 3 camere, aproximativ 273 de lei.

Costurile estimate sunt mai mari decât cele din luna ianuarie 2014, atunci când facturile au fost de 109 lei pentru un apartament cu o cameră, 180 de lei pentru o locuinţă cu două camere, respectiv 217 lei pentru un apartament cu 3 camere. Comparativ cu 2014, anul acesta, în luna ianuarie, vremea a fost uşor mai rece, de 1,89 grade Celsius în medie, faţă de -1,56 grade Celsius.

Cei care observă la întreţinere costuri semnificativ diferite faţă de cele enumerate mai sus, pot sesiza acest lucru la Centrul de Apel accesibil non-stop la numărul de telefon netaxabil 0 800 800 123, ori pe adresa de email iasi@dalkia.ro, sau la Biroul de Relaţii cu Clienţii de la sediul Dalkia de pe Calea Chişinăului numărul 25.

„Până acum, în această iarnă ne-au fost semnalate 42 cazuri de suspiciune de incorectitudine în ceea ce priveşte suma de plată pentru căldură afişată pe lista de întreţinere: 19 dintre ele s-au confirmat - o parte din aceste situaţii au fost deja rezolvate cu ajutorul asociaţiilor de proprietari în cauză, iar celelalte se află în curs de analiză,” se arată într-un comunicat emis de companie.

În iarna 2013-2014, peste 1.000 de familii şi-au primit înapoi banii cu care fuseseră încărcate ilegal la plata căldurii de către asociaţiile de proprietari.