Sari la conținut

Cozi interminabile la Casa de Asigurări Iași. Zeci de oameni stau la rând înainte de deschiderea ghișeelor

Aşa începe fiecare dimineaţă la Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi. Câteva zeci de persoane se aşează la rând cu cel puţin o oră înainte de deschiderea instituţiei ca să se asigure că prind bon de ordine. Pentru o simplă adeverinţă de asigurat sau câteva informaţii, oamenii se înarmează cu răbdare, însă nu toţi au norocul să ajungă la ghişeu în ziua respectivă.

„Fiindcă lucrează cu un singur birou se creează coada asta. Trebuie să vii la ora 6 dimineaţa ca să poţi să prinzi un rând. Am fost săptămâna trecută, nu mai aveau bonuri de ordine, a trebuit să vin astăzi,” a spus un cetățean.

„Ne ţine afară 2-3 ore şi după asta dăm unul peste altul acolo la rând,” se plânge un ieșean. 

Reprezentanţii instituţiei susțin că au luate toate măsurile posibile ca să îmbunătățească relaţia cu publicul, dar că apar unele piedici care nu ţin de ei.

„Din păcate mai avem şi anumite persoane care vin şi rezolvă probleme pentru mai multe persoane, din păcate vorbim şi de un personal subdimensionat pentru genul de activitate care îl avem. Am creat un sistem de bon de ordine ca asiguraţii să nu se înghesuie la rând,” a explicat Robert Dâncă, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi.

În fiecare zi la Casa de Asigurari de Sanatate din Iași se eliberează aproximativ o sută de bonuri, iar cei care nu se aşează la rând din timp sunt nevoiți să revină în altă zi. Mai ales că programul cu publicul al instutuției se încheie la ora 14.30.