Sari la conținut

Credite de la Biserică. CAR-ul Mitropoliei Moldovei oferă împrumuturi cu dobândă de 6%

Creată pentru a veni în ajutorul tuturor enoriașilor aflați în nevoie, Casa de Ajutor Reciproc a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a fost nevoită, din lipsă de fonduri, să-şi restrângă activitatea doar la angajaţii Bisericii. Are până acum 800 de membri, iar jumătate dintre aceştia au primit deja împrumuturi.

"Fiecare, astăzi, când are nevoie de un bănuţ, merge să împrumute de undeva. Şi Mitropolia a considerat că este momentul să vină în sprijinul propriilor salariaţi. Este o cotizaţie de 30 de lei lunar plus doi lei pentru constituirea unui fond de ajutor," explică preotul Grigore Timoftescu, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor şi Mirenilor Iaşi. 

Pe lângă cotizaţie, cei care solicita un imprumut au nevoie şi de doi garanţi, iar suma pe care cei interesaţi o pot cere este de maximum 15 mii de lei.

Sistemul de imprumut pus la punct de Mitropolia Moldovei a rezolvat si problema datornicilor. Pentru că toți clienții sunt angajaţi ai Bisericii, ratele sunt reţinute direct din salariu.