Sari la conținut
News Alert

Deținut evadat de pe șantierul Mitropoliei. Bărbatul de 29 de ani este condamnat la trei ani de închisoare pentru furt

Gardianul care a mers cu deținuții pe șantierul Mitropoliei a dat alarma la ora 9.00. Atunci a constatat că lipsește unul dintre cei 18 condamnați care aveau dreptul de a ieși la muncă și lucrau la demolarea unui zid în curtea Catedralei Mitropolitane. Imediat polițiștii au făcut filtre în oraș.

Anchetatorii au avut suspiciunea încă de la început că deținutul va încerca să plece din oraș, în condițiile în care este originar din Bacău. Bărbatul a fost prins 5 ore mai târziu.

„A fost depistat în zona gării din Tg. Frumos. De precizat este faptul că purta alte obiecte de îmbrăcăminte decât cele pe care le avea asupra sa la momentul plecării. Bărbatul a fost predat către Penitenciarul Iași,” a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Tânărul era încarcerat din 2013, iar acum va primi, cel mai probabil, un spor la pedeapsă. Ceilalți muncitori de pe șantier spun că nu au observat când a dispărut.

„- Ei unde lucrau? Cu dumneavoastră, aici? - Nu, nu. Prin altă parte. Printr-o clădire.”

Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași a declanșat o anchetă internă, pentru a stabili cum a fost posibilă evadarea.