Dispute în Consiliul Local. Planul Urbanistic General a stârnit controverse

Data publicării:
SEDINTA CL IASI-1

Planul Urbanistic General al Iaşiului a fost, din nou, subiect de controversă în plenul Consiliului Local. Liberalul Marius Dangă a ales să se abțină atunci când s-au votat proiectele de hotărâre privind aprobabrea unor planuri urbanistice zonale.

"Am spus, să-și asume executivul eventualele repercursiuni asupra votării unui document care modifică un alt document care nu mai există, din punctul nostru de vedere. Am ținut să ridic acest subiect din două motive, unul pentru a pune presiune pe administrație și pe a ști urbea că suntem în întârziere cu acest proiect," şi-a motivat Marius Dangă atitudinea din şedinţă. 

Consilierii PSD, în schimb, au votat proiectele în unanimitate.

"Eu am rămas surprins de atitudinea liberalilor de astăzi din Consiliu Local, pentru că, în loc să susțină mediul de afaceri, ei blochează mediul de afaceri. Mai concret, încearcă să se folosească de ideea că PUG-ul nu ar fi în vigoare și că nu putem aproba puz-uri, care sunt solicitatea de oameni de afaceri și de oameni care vor să facă investiții," a explicat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași.

Vechiul plan urbanistic general a expirat, iar cel nou nu a fost încă adoptat, deși trebuia votat de consilierii locali încă de anul trecut, din luna mai. Municipalitatea a cheltuit 1,2 milioane de lei pentru realizarea acestui proiect, care prevede, printre altele, crearea a 12 pasaje subterane şi supraterane care să facă legătura între marile cartiere ale Iaşiului şi creşterea suprafeţei municipiului cu 15 la sută. Următoarea dată propusă pentru votarea Planului Urbanistic General este luna aprilie a acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri