Echipamente unice în România la Facultatea de Medicină Dentară

Data publicării:
roboti 20pentru 20dentisti 20unici 20in 20tara-55962

Acesta este manechinul care poate fi programat din soft să aibă probleme dentare, iar un student trebuie să-l trateze. Pe un monitor sunt afişate toate datele despre afecţiune si istoricul medical al aşa-zisului pacient. In plus, toată intervenţia este transmisă în timp real în clasele unde se află cursanţii.

Să facem cunostinta si cu RoboDent, un computer care este folosit în intervenţiile chirurgicale stomatologice dificile. Practic, pacientul vine cu o radiografie electronică, coordonatele acesteia sunt introduse în calculator, iar robotul va ghida munca medicului. De exemplu, dacă este atins nervul sau dacă se perforează prea tare dintele, robotul scoate un sunet care atrage atenţia că s-a întâmplat ceva greşit. Profesorii susţin că pregătirea practica a viitorilor medici se va îmbunătăţi cu ajutorul acestor echipamente.

Studiile arată că 80% dintre români au probleme dentare și doar o treime merg la stomatolog. Mai grav este ca sunt și oameni care nu au trecut niciodată pragul unui cabinet dentar. 9% din populatia tării se afla în această situație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri