Sari la conținut

Evaluarea Naţională, la final. Miercuri a avut loc ultima probă a examenului

După o oră şi jumătate de la primirea subiectelor, elevii au început să iasă deja din sala de examen. Mulţi au considerat că subiectele au fost accesibile: 

"M-am descurcat destul de bine. În prima oră am terminat, am ajuns la subiectul trei, exerciţiul unu, mai aveam puţin şi îl terminam. Subiectele au fost destul de grele, dar nu imposibile."

"Uşor, subiectele n-au fost chiar aşa de grele cum ne aşteptam. - Te-ai evaluat, cam ce notă crezi că o să obţii? 9 sau 9,50."

"A fost uşor, mă aştept la un 9,50, sper din tot sufletul, a fost uşurel."

"Mi s-au părut uşoare subiectele, nu chiar aşa de grele ca anul trecut. Mă aştept la un 10."

Pe parcursul celor două ore de examen, părinţii, dar şi bunicii i-au aşteptat cu emoţii în faţa şcolii. Le-au ţinut pumnii şi s-au rugat ca subiectele să nu-i pună în dificultate pe copii.

"Dacă copilul este bine pregătit, trec emoţiile."

"Acum aşteptăm. Am zis măcar să simtă că îl susţine cineva de la distanţă. Parcă eu sunt la lucrare acolo, nu el," a spus părinţii."

Media de la Evaluarea Naţională va reprezenta 75 la sută din procentul pentru admitere la liceu. Restul de 25% va fi completat de media generală din clasele V - VIII. Primele rezultate vor fi afişate vineri, 26 iunie.

Pe aceeași temă