Exercițiu de salvare în școală. 50 de pompieri au participat la simularea unei situații de urgență

Data publicării:
pompieri 2

Alarma la serviciul unic de urgenţă s-a dat la ora 10:00. Directorul Şcolii Dimitrie Sturza a anunţat că din cauza unei prizei defecte a luat foc un calculator. După apelul la 112 a început evacuarea elevilor.

La scurt timp, pompierii militari au ajuns în zonă. Agitaţia cadrelor militare le-a atras atenţia şoferilor din trafic. Un conducător auto a intrat cu maşina pe trotuar şi atât el cât şi pasagerul din dreapta au rămas încarceraţi.

Toată zona a fost izolată şi păzită de forţele de ordine. Un angajat al ISU a detectat substanţe radioactive în imediata apropiere a şcolii şi a chemat specialiştii specialiştii.

Din fericire, totul a fost doar un exerciţiu al angajaţilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a organizat şi executat un exerciţiu cu forţe şi mijoace în teren pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă în incinta unei unităţi şcolare. Scopul acestui exerciţiu a fost acela de a testa modul de acţiune al forţelor şi mijoacelor de intervenţie care ar trebui să gestioneze o situaţie complexă," a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

La exerciţiul de astăzi au participat peste 50 de cadre militare şi cinci autospeciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri