Sari la conținut

Expoziţie de plante exotice la Grădina Botanică. Sute de flori pot fi admirate până pe 8 martie

Zeci de ieşeni au trecut pragul celor două sere de la la Grădina Botanică din Iaşi care adăpostesc sute de specii de flori. Vizitatorii au fost impresionați de spectacolul de culori oferit de azalee şi camelii:

”Atâta încântare, atâta culoare pentru suflet, minte. M-a doborât, pur şi simplu.”

”Un loc de pace, de linişte şi încărcare. Pur şi simplu e frumuseţe.”

Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice din Iaşi: ”Colecţia aceasta, în acest moment în România, este cea mai bogată care se găseşte într-o grădină botanică. Colecţia de azalee numără trei specii cu 35 de soiuri, iar colecţia de camelii, o singură specie cu 12 soiuri. Numărul de exemplare este, de asemenea, foarte mare, vârsta pe care o au, peste 40 de ani. Înălţimea pe care o au, de asemenea este deosebită, peste doi metri şi jumătate.”

Pregătită pe parcursul a 12 luni, expoziţia cu plante exotice vine în acest an cu mai multe soiuri de plante ca begonia, maranta sau cactuşi.

”Diversitatea speciilor este deosebită. E vorba de câteva sute de specii care provin din familii foarte, foarte diverse. Ne-am gândit că este un bun prilej de a mai prezenta iubitorilor de plante, iubitorile Grădinii Botanice şi alte colecţii care nu sunt prezente permanent în serele care sunt deschise, în mod obişnuit, spre vizitare,” a explicat Camelia Ifrim, biolog principal Grădina Botanică din Iaşi.

E suficient să vezi o singură dată expoziţia. Apoi, an de an, te întorci la ea, sunt de părere ieşenii care vizitează serele Grădinii Botanice:

”Expoziţia este deosebită faţă de ceilalţi ani. Azaleele sunt foarte multe înflorite. Totul este organizat foarte frumos, foarte bine.”

”Minunată, fără cuvinte. Îţi încântă sufletul. Mai mult de atât nu vă pot spune.”

Cei care doresc, pot vedea expoziţia până pe opt martie, între orele 9 şi 16. Preţul unui bilet este de cinci lei, iar pentru grupurile organizate 3 lei.