Sari la conținut

Generozitatea și respectul, esențiale pentru reușita în viață. George Mihăiță, invitat de marcă la Turist Acasă

George Mihăiță este un actor care a primit de la viață un adevărat talent și la rândul lui a dat mai departe, lumii întregi, momente incredibile prin filmele și spectacolele în care a jucat.

"Eu sunt foarte iubit de oameni prin ceea ce am făcut şi, atunci, la rândul meu, trec peste neajunsurile din jurul meu şi caut să văd partea plină a paharului. O las pe cea goală pentru alţii. Structural văd partea plină şi asta o datorez, mă întorc la părinţi, şi caut pe cât posibil să fac bine," povesteşte actorul. 

George Mihăiță a jucat de-a lungul anilor în mai bine de 60 de filme și sute de roluri. Actorul a revenit la Iași în urmă cu puțin timp, la un festival care i-a fost dedicat - Serile Filmului Românesc. Actorul a rememorat momente din pelicule celebre precum Reconstituirea, Accident, Undeva în Palilula sau chiar Veronica:

"Vorba unui coleg de-al meu, zic că sunt invitat la festival şi îi zic "e o nuanţă de atenţie în plus". Este bine, ca să spun aşa, comunitatea ieşeană poate să vadă filme româneşti foarte multe de valoare. Este minunat ceea ce faceţi. Iată, aici, valoarea e adusă în prim plan. Mă bucur că am realizat câteva filme, printre cele 60, câteva importante pentru cinematografia naţională."

Un veşnic actor îndrăgostit de teatru şi comedie, George Mihăiţă, recunoaște că principiile importante din viața lui au fost deprinse încă din copilărie: "cei 7 ani de acasă sunt cei mai importanţi ani. Primii 7 ani de acasă. Educaţia pe care o primeşti în primii 7 ani, dar ce înveţi în primii 7 ani, duci şi în ceilalţi ani, dezvolţi în ceilalţi ani. Important e ca modelul principal să fie părintele, tatăl sau mama. Te vor urmări toata viaţa…imaginea mamei sau a tatălui, te va urmări felul lor de a exista, al părinţilor. După, completezi în şcoală, în viaţă, dar anii de început sunt ani marcanţi în devenirea unui om." 

Generozitatea o poartă și astăzi cu el, atunci când le oferă celor din jur mult zâmbet. George Mihăiță crede în respectul oferit atât propriei persoane, cât și celor din jur.

"Eu am avut întâlniri importante. O primă întâlnire ar fi regizoarea Sanda Manu, care a fost regizoarea mea 4 ani şi de la care am învăţat enorm de multe lucruri. Mă urmăreşte imaginea dânsei, pentru că a ştiut să îmi dirijeze într-un fel viaţa artistică pe un culoar dorit de dumneaei. Mi-a spus că mulţumirea cea mai mare ar fi ca, în timp, să vadă nişte roluri importante pe care eu le fac şi cred că am ajuns la nivelul dorit de dumneaei," povesteşte actorul George Mihăiţă.

Întregul interviu cu actorul George Mihăiță îl puteți urmări la emisiunea Turist Acasă.