Gh. Nichita: PNL și-a făcut campanie electorală deșănțată la Aeroport

Data publicării:
nichita rus

Gheorghe Nichita a venit la inaugarea pistei împreună cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Cei doi au stat în primul rând, chiar lângă șeful CJ Iași, Cristian Adomniței. Primarul Iașiului își scria discursul pe o foaie, așteptând să fie invitat pe scenă. Acest lucru nu s-a întâmplat. ”Da, mă așteptam să spun câteva cuvinte. Mai ales că este un proiect la care am munit foarte mult și pentru care m-am bătut mulți ani de zile, pe când la Iași era Mitropolit părintele Daniel, care acum este Patriarh. Ne-am bătut chiar să facem denumirea de Internațional, de pe timpul când ministrul Transporturilor era Traian Băsescu și cu toate acestea nu am încăput să iau cuvântul pentru că a fost bifat un eveniment de campanie electorală făcut de către domnul Adomniței și cu cei de la PNL”, a declarat Gheorghe Nichita pentru Digi24 Iași. ”Să folosești acest pretext ca să faci campanie electorală într-un mod total exagerat mi se pare deplasat. Sunt proiecte în Iași pe care le-am finalizat, dar le-am inaugurat într-un mod civilizat”, a mai declarat primarul Iașiului după ce a plecat de la Aeroport. 

Cei prezenți la inaugurare au putut asculta, însă, mesajul fostului deputat PNL Relu Fenechiu, aflat în înschisoare după ce a fost condamnat în Dosarul Transformatorul. Scrisoarea a fost citită de directorul Aeroportului, Marius Bodea. ”Mă încearcă un mare regret că domnia sa nu poate fi astăzi aici, cu noi, chiar pe această scenă. Și cred cu tărie, că indiferent de situație, indiferent de destin, mai ales indiferent de circumstanțe, trebuie să învățăm să recunoaștem meritele tuturor și este și meritul domniei sale (n.red. lui Relu Fenechiu). Am considerat că este necesar și este și civilizat și l-am rugat să ne transmită un mesaj, acel mesaj pe care domnia sa l-ar fi rostit dacă ar fi urcat pe această scenă”, a spus Marius Bodea.

Mesajul lui Relu Fenechiu, din închisoare:

”Chiar dacă nu pot fi prezent, sunt cu sufletul și cu inima alături de voi. Ceea ce marcați astăzi aici nu reprezintă finalul unui drum, ci, consider eu, începutul unei noi etape din viața acestui oraș. acestui județ, acestei regiuni. 

Nu pot să nu rememorez clipele, lunile, anii de strădanie în care alături de colegii mei liberali ne-am luptat pentru ca acest obiectiv să ajungă aici, în acest stadiu. M-am luptat cu cei care considerau că Iașiul nu are nevoie de un aeroport competitiv, propunând peticirea pistei vechi. 

M-am luptat cu cei care vehiculau cifre astronomice de 200 milioane euro pentru modernizarea aeroportului. Încercam să le explic că pentru o bună și o corectă administrare a procedurilor de achiziție valoarea investiției poate scădea semnificativ. Iată că pista a costat aproximativ o treime din valoarea inițială și îi felicit pe cei care au organizat procedurile de achiziție pentru aceasta.

M-am luptat mult ca acest proiect să fie finanțat. Din momentul în care aveam doar ideea și până astăzi drumul a fost foarte greu. Multe din bătăliile purtate se cunosc parțial, altele deloc. Se știe că am pus presiune pe toate guvernele din 2005 încoace, indiferent dacă eram la putere sau în opoziție.

Când am avut în mână decizia nu mai stat pe gânduri. Am introdus Iașiul prin hotărâre de Guvern pe lista județelor care pot beneficia de finanțare europeană pentru aeroporturi regionale și am demarat împreună cu toți colegii mei din Iași proiectul european Dezvoltarea și Modernizarea Aeroportului Internațional Iași.

În cursul anului 2013, proiectul a fost depus, a fost aprobat de Autoritatea de Management din cadrul ministerului, a fost avizat de Jaspers și de Comitetul de monitorizare de la Bruxelles. Misiunea era îndeplinită, aprobarea Comisiei era doar o formalitate. Ca drept dovadă, aceasta s-a și întâmplat. 

Îmi asum decizia luată, îmi asum faptul că am pus Iașiul înaintea altor locații din țară. Pentru că Iașiul era cel îndreptățit să obțină acest proiect. Ceea ce se întâmplă astăzi aici arată că se poate, că i-am învins pe cei care spuneau că nu se poate.

Vă promit că nu am abandonat celelalte proiecte. Este trebuie duse la bun sfârșit. Puțină lume știe eforturile pe care le-am depus până acum. Sunt convins de faptul că ele vor fi cu timpul cunoscute, iar atunci se vor înțelege alte lucruri.

Vreau să mulțumesc tuturor colegilor mei liberali din echipa cu care am pus piatră peste piatră pentru acest obiectiv și vă doresc tuturor să vă bucurați de aceste realizări și să nu abandonați niciuodată lupta pentru binele oamenilor, pentru prosperitatea acestei regiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri