IAȘI. Afaceri dezvoltate de primari în folosul comunității

Data publicării:
gradinita in constructie ureche tomesti

Unul dintre primarii cu spirit întreprinzător este cel din comuna Tomeşti. Edilul a inaugurat în urmă cu doi ani un stadion pe care l-a construit cu aproape 200 de mii de euro. De la deschidere si până în prezent l-a închiriat cu 800 de lei pentru două ore, iar încasările le-a folosit pentru finalizarea lucrărilor la grădiniţa din localitate. 

Au fost câteva încasări de aici din stadion care au intrat în bugetul comunei şi bugetul comunei se concentrează de un an-doi numai pentru a termina grădiniţa pentru că intenţionăm ca dupa vacanţa de iarna să fie gata,” a spus Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti. În ultimii 10 ani, copiii din Tomeşti au învăţat în condiţii improprii, într-o grădiniţă amenajată la parterul unui bloc.

O situaţie similară întâlnim şi în comuna Aroneanu unde primarul a preluat de la Agenţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi lacul de la marginea localităţii. În primăvara acestui an l-a populat cu trei tone de peşte şi l-a deschis pentru amatorii de pescuit pentru 50 de lei pe zi. Dupa trei luni, încasările au ajuns la 90 de mii de lei.

„Banii au avut urmatoarele destinaţii: o parte au fost daţi pentru recuperarea cheltuielilor făcute pentru cumpărarea peştelui, vreo 300 de milioane, o parte din ei au fost asigurarea cheltuielilor de personal care au asigurat deservirea zonei, o parte iluminatul public si o parte au mai rămas pentru la anul pentru cumpărarea de peşte,” a explicat Benone Moruzi, primarul comunei Aroneanu. 

Şi în Miroslava, primarul a găsit soluţia prin care să obţină fonduri proprii: va investi într-un parc fotovoltaic.

Alţi primari recunosc că banii de la stat sunt insuficienţi, dar spun în acelaşi timp că nu au posibilitatea să se autofinanţeze. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri