Sari la conținut

IAŞI. Aglomeraţie la distribuirea cardurilor de sănătate

De la prima oră, zeci de persoane care nu au primit cardul de sănătate acasă s-au prezentat la Casa de Asigurări de Sănătate din Iaşi pentru a depune cerere prin care solicită să-l primească. Oamenii şi-au luat bon de ordine şi au aşteptat nerăbdători să fie strigaţi. Au fost însă nemulţumiţi de aglomeraţie.

“Măcar în perioadele astea de criză aşa să fie mai multă lume. Bănuiesc că şi pentru cei care sunt înăuntru trebuie să fie foarte complicat.”

“E aglomerat, dar trebuie să ne facem datoria să le luăm.”

O parte dintre ei spun că nici măcar nu văd utilitatea cardului de sănătate.

“Pentru ce ne mai dă şi acum carduri de sănătate. Nu e organizare, la noi e aşa o avalanşă, un haos în ţara asta, nimic ordonat, nimic.”

Conducerea instituţiei spune însă că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a veni în sprijinul asiguraţilor şi a creat o aplicaţie informatică unică în ţară pentru programarea online.

Robert Dâncă, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi: “Pentru a nu se prezenta să facă o solicitare să mai piardă timpul sau să stea la rând care este inevitabil, îşi pot depune cererea în format electronic pe pagina Casei de Asigurări de Sănătate, primesc un răspuns în timp real cu data după care se pot prezenta să-şi ridice cardul.”

Judeţului Iaşi i-au fost alocate 460 de mii de carduri de sănătate, iar 87 la sută dintre ele au fost distribuite. De la 1 februarie, pacienţii trebuie să prezinte cardul de sănătate pentru a beneficia de servicii medicale.