IAȘI. Aglomerație la preschimbarea pașaportului

Data publicării:
pasaport

Serviciul pentru Eliberarea Paşapoartelor din Iaşi a înregistrat un număr dublu de solicitări în ultimele săptămâni. Astfel că, încă de la primele ore ale dimineții oamenii se așează la cozi interminabile pentru a-și preschimba documentele.

Zilnic, sunt înregistrate câte 250 de cereri, cei mai mulți, spun reprezentanții Serviciului, sunt români care muncesc în străinătate și sunt obligați să-şi schimbe paşaportul la fiecare cinci ani. Însă nu doar românii se înghesuie să obţină un paşaport nou. Și cetăţenii moldoveni fac rând pentru a obţine documentul ce le dă voie să circule liber prin Uniunea Europeană. Zilnic sunt eliberate cel puţin 60 de paşapoarte moldovenilor care au obţinut și cetăţenia română.

Pentru a evita aglomerația, reprezentanții Serviciului de Eliberare a Pașapoartelor au o recomandare: "Noi înregistrăm o dublare a volumului de cereri şi apelăm la un sistem de programare pentru ca cetăţenii să nu aştepte prea mult în sediul instituţiei noastre", a explicat comisar şef Nicoleta Nistor, director al Serviciului de Paşapoarte Iaşi.

De la începutul anului, numai la Iaşi au fost eliberate peste 16 mii de paşapoarte noi. În trei sferturi dintre cazuri solicitările au venit din partea persoanelor care muncesc în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri