IAȘI. Termenul de finalizare a pasajului din zona Fundație a fost depăşit pentru a patra oară

Data publicării:
pasaj 0-1

Autoritățile din Iași ezită să mai dea un nou termen de finalizare a pasajului din centrul Iașiului după ce s-au întregistrat deja patru depășiri. Cu toate că pe 16 decembrie a expirat al patrulea termen dat de autorităţile locale pentru terminarea pasajului, reprezentanţii Primăriei vor continua colaborarea cu actualul constructor chiar dacă acesta nu a reuşit să se încadreze în grafic, iar termenul iniţial a fost depăşit cu jumătate de an. 

Aşadar, şantierul din centrul Iaşiului va fi conservat până la primăvară când vor fi reluate lucrările. Reprezentanţii Primăriei nu au dat un nou termen pentru finalizarea proiectului, însă firma are tot interesul să se grăbească. Un lucru este sigur - vom putea trece prin pasajul de la Fundație, în cel mai bun caz, la jumătatea anului viitor.i

„Contractul de la Fundaţie a ajuns la sfârşitul lui pe data de 16, adică ieri. Constructorul şi-a arătat intenţia de a coninua lucrările cu aplicare de penalităţi, practic 3% pe lună primește penalităţi pentru toate lucrările pe care nu le-a făcut. Cu cât o întinde mai mult, cu atât plăteşte mai mult. Noi sperăm că va reuşi să ducă la bun sfârşit. E o soluţie pe care și-a asumat-o cu costurile necesare astfel încât să putem avea finalizarea acestor lucrări cât mai devreme,” a explicat Mihai Chirica, viceprimarul Iașiului.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri