Ieșenii pot plăti acum taxele și impozitele locale online şi prin intermediul platformei ghiseul.ro

Data publicării:
BANI SCHIMB VALUTAR

Cei care doresc să folosească platforma ghiseul.ro trebuie să ştie că există două modalităţi de utilizare. Prima dintre ele este accesarea direct din faţa calculatorului sau folosind un dispozitiv inteligent, nu necesită autentificare, însă utilizatorul va putea doar plăti online cuantumul deja cunoscut al taxelor, fără a putea consulta o evidenţă în care să vadă un istoric al plăţilor, suma restantă, ori alte informaţii personale. Cealaltă variantă, care implică înregistrarea (cu utilizator și parolă), presupune însă un drum la primărie, la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, unde trebuie depusă o cerere în acest sens însoţită de o copie după cartea de identitate.

 „Am promis o deschidere a municipalității, o transparentizare a activității noastre, dar și implementarea noilor tehnologii privind activitatea administrației locale. Un prim pas important este posibilitatea ca ieșenii să-și plătească taxele și impozitele locale online, iar acest lucru este posibil datorită platformei ghișeul.ro”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Contribuabilii din Iaşi aveau şi până acum posibilitatea de a plăti taxele şi impozitele locale online, pe site-ul https://dfpl.primaria-iasi.ro, tot în baza unei cereri şi a unei copii după documentul de identitate depuse la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni.

Atât, pentru site-ul www.ghiseul.ro, cât și pentru site-ul https://dfpl.primaria-iasi.ro, după depunerea documentelor, credenţialele (numele de utilizator şi a parola aferentă) sunt comunicate pe adresa de email specificată de solicitant.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri