În Penitenciarul din Iași se pun bazele unor adevărate microfabrici

Data publicării:
detinuti

O hală de aproape 600 de metri pătraţi, nefolosită, va deveni în câteva zile atractivă pentru micii întreprinzători. Îşi vor putea deschide mici ateliere chiar în interiorul penitenciarului. Scaune din lemn, ornamente, icoane sau mozaicuri - toate vor putea fi fabricate în atelierele din Penitenciar.

 Deținuții sunt dornici de muncă, mai ales că orele petrecute în atelier îi ajută să reducă numărul de zile din pedeapsă. În plus, deținuții, chiar dacă nu devin salariați pentru că își pierd acest drept când ajung în închisoare, primesc totuși nu mai puțin de 40 la sută din profit.  

Momentan, Penitenciarul a pus la dispoziția deținuților o hală de aproximativ 600 de metri pătrați, care este împărțită în cinci loturi, fiecare cu propria destinație.

Diversele activități de reparare ori creare de piese de mobilier, croitorie, și nu numai, au două scopuri principale: realizarea de produse la prețuri competitive, dar în special ajutarea deținuților să învețe o meserie care să-i ajute să se reintegreze în societate după ce părăsesc penitenciarul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri