La centrele de cartier din Iași se strâng donații pentru sinistrații din Galați 

Data publicării:
donatii sinistrati 2

În prima zi, zeci de oameni, sensibilizați de situația grea prin care trec oamenii din Galați ale căror case au fost inundate și nu mai pot fi locuite, au încercat să ajute cu ce au putut. La centrul de cartier din Păcurari s-au strâns doi saci cu donații: pături, perne, zahăr, făină, sticel cu apă de băut sau conserve. Câteva sacoșe cu alimente au fost adunate și în centrul de cartier din Nicolina. 

Reprezentanţii municipalităţii iau în considerare şi alocarea unei sume de bani pentru sinistraţi, din fondul de rezervă.â

Pe măsură ce se vor acumula aceste produse şi materiale le vom duce către sinistraţi. Probabil companiile de construcţii poate vor putea interveni şi cu materiale de construcţii duse către judeţul Galaţi. Nu primim obiecte de mobilie pentru că nu le putem duce în condiţii de siguranţă, pe de o parte, acolo şi multe dintre ele nici nu pot fi folosite aşa că evităm acest lucru. Vom asigura şi noi pe cât posibil atât paza, cât şi transportul şi probabil printr-o decizie a Consiliului Local vom veni şi cu o sumă de bani sinistraţii din zona Galaţi,” a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

Campania de strângere de donaţii pentru sinistraţi va continua şi săptămâna viitoare, zilnic, între orele 9.00-18.00, iar când se vor strânge 7 tone se va efectua şi primul transport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri