Membrii Sanitas Iaşi au plecat la proteste în Bucureşti

Data publicării:
sanitas2

Cu puţin timp după miezul nopții, cadrele sanitare din Iași s-au adunat în fața Policlinicii pentru a pleca spre București. Viorel Tănase, președinte Sanitas Iași: Nu se mai poate să ne amăgim unii pe alții. S-a terminat perioada amăgirilor. Vrem rezultate. I-am ales și dorim să pună în aplicare toate cele promise în campania electorală. Dacă nu, să plece, să vină alții care să poată pune în aplicare legea Sănătății.

Printre protestatari se numără și angajații Centrului de Îngrijire și Asistență Hârlău. Mihaela Tincu, lider sindicat la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Hârlău: Îngrijim 70 de pacienţi un singur asistent și uneori chiar 100 de pacienți pe o tură. Vom merge până la întreruperea activității, facem toți pașii care sunt de făcut, suntem cumva la capătul puterilor, foarte mulți colegi s-au îmbolnăvit acolo.

La Bucureşti vor fi și medicii care lucrează la cabinetele școlare și studențești. Cătălin Cătur, asistent medical: Au ajuns la disperare neavând bani cu ce să cumpere alimente pentru copii, să-și trimită copiii la școală, să-și educe copiii, să-și plătească ratele. În condițiile în care din teritoriu ne facem greu auziți suntem hotărâți să batem la porțile ministerelor pentru a ne cere drepturile.

Protestele, începute în 23 iunie, la Ministerul Sănătății, vor dura până pe data de 4 iulie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri