Sari la conținut

NEAMŢ. Copil cu leziuni grave, în comă, după ce ar fi fost bătut de părinţi

Copilul a ajuns la spitalul din Roman, dupa ce părinţii au chemat ambulanţa. L-ar fi găsit, spun ei, inconştient în curtea casei. "A ieșit copilul afară și se juca în fața ușii. Deodată a ieșit cel de 12 ani afară, Radu Gimber Petru, și a zis tată și mamă vezi că Toni nu mai mișcă," povesteşte mama băiatului.

"Au găsit copilul jos în fața ușii, ea făcea mâncare că venise de la treabă și atâta tot," a adăugat bunica copilului. 

"În ațe la sârmă cum să ajungă? Ia uitați-vă cât este de înalt și copilul e mic, aşa e logic, dar nu cred să fie părinții în stare de așa ceva," spune un vecin. 

Versiunea rudelor este infirmată de medici care consideră că baiatul ar fi fost agresat. Lucian Cernahoschi, purtător de cuvânt la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria Iași: "A fost explorat la Spitalul Roman, inclusiv CT cerebral. Între timp, marca cervicală s-a intensificat, dând medicilor de acolo bănuiala căci copilul a fost practic ștrangulat, părinții negau acest lucru."

Toată familia copilului primeşte ajutoare sociale şi o dată la 6 luni este verificată de asistenţii sociali din cadrul Primăriei. Aceştia susțin că nu au avut niciodata motive să-i suspecteze pe părinți că își maltratează copiii.

CAMERA ASCUNSĂ, discuţie reporter - asistent social la primăria din localitate: "Tatăl vine şi prestează ore de muncă la primarie, mama are grijă de copii, niciodată n-am avut probleme cu ei. Nu au posibilităţi, dar se ocupă de copii."

Poliţiştii şi Direcţia pentru Protecţia copilului încearcă acum să clarifice situaţia: "În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală iar în funcție de rezultatele medico-legale se va propune soluția legală prin unitatea de Parchet competentă," a declarat subcomisar Costel Irina, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ. 

"Noi încercăm să vedem dacă există vreo situație de risc pentru ceilalți copii. În ceea ce îl privește pe acest copil, lăsăm personalul medical să își facă datoria și, de asemenea, organele de cercetare penală să evalueze dacă este un act intenționat sau nu," a adăugat Eugen Simion, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț.

Copilul are mai multe leziuni la nivelul feței și este în comă de gradul trei. Dacă se va dovedi ca părinții sunt vinovați pentru starea copilului, cei doi riscă să ajungă după gratii.

Pe aceeași temă