Sari la conținut

Operat pentru a doua oară. Copilul consultat de șase medici pentru un diagnostic, încă sub observație

Băiatul de doi ani şi jumătate a ajuns în stare gravă la Iași, cu abces cerebral, după ce timp de o lună și jumătate medicii din Vaslui nu au reușit să îi pună un diagnostic corect. A fost internat de două ori, în zadar. DE fiecare dată a primit același diagnostic, faringo-amigdalită. Dar starea lui de sănătate se înrăutățea constant. Infecția severă la creier era cât pe ce sa-i curme viața. O confirmă neurochirurgii din Iași, care acum l-au suspus la cea de-a doua intervenție chirurgicală.

"Evoluţia postoperatorie atât clinică, cât şi imagistică este foarte bună. În cursul săptămânii viitoare, întrucât pacientul are o hidrocefalie reziduală, se va impune drenajul ventriculo-peritoneal, motiv pentru care se va mai interveni încă o dată din punct de vedere chirurgical," a explicat Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iaşi.

Părinţii copilului sunt decişi să depună plângere la Colegiul Medicilor împotriva doctorilor de la Vaslui şi spun că vor cere despăgubiri materiale.

"Cer despăgubiri la domnii doctori pentru suferinţa băiatului, o să cer despăgubiri că a fost suferinţa mare la băieţel. Până o să se vindece băiatul să plec din spital o să mă gândesc şi la suma respectivă," a spus Lenuţa Ababei, mama copilului.

O anchetă internă în acest caz face şi conducerea Spitalului de Urgenţă din Vaslui. Şefii unităţii vor să verifice dacă medicul de la secţia de pediatrie şi cel de la infecţioase, acolo unde copilul a stat internat câte 10 zile, au respectat protocoalele de tratament.