Sari la conținut

Premieră în România. Oraşul Rădăuţi a rămas fără conducere

Din 27 aprilie, Rădăuţiul nu mai are pe nimeni la conducere. Secretarul detaşat pe perioadă determinată de la primăria Mărginea a trebuit să se întoarcă în localitatea lui.

Gabriel Flutur, șef serviciu Urbanism: "Sunt lucrări de investiții care dacă nu ai ordonatorul principal de credit nu poți să decontezi, nu poți să faci lucrări. Sunt certificate de urbanism, sunt autorizații de construire."

Angajaţii ar trebui să-și primească lefurile în data de 10 mai, dar, deocamdată, nimeni nu-și asumă semnarea documentelor.

"Primarul e la mititica și restul acum...se ceartă toți... Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă!"

"Cuvântul harababură este mai mult o glumă, asta-i o tragedie pentru oamenii noștri, drumuri desfundate, școli nereparate."

Pentru că legea nu prevede soluții într-o astfel de situație, prefectul de Suceava a cerut autorităților centrale promulgarea unei Hotărâri de Guvern pentru organizarea alegerilor locale la Rădăuți, dar nu a primit nici un răspuns. În plus, ia în calcul și întocmirea unei Ordonanțe de Urgență care spune el, ar putea debloca situația.

"Să putem numi pe zona viceprimarului, pe zona atribuțiilor primarului, oameni ca ordonatori de credite," a spus Constantin Harasim, prefectul județului Suceava. 

Activitatea primăriei Rădăuți va fi blocată cel puțin o lună de zile, pentru că pe data de 29 mai va fi organizat concursul pentru funcția de secretar. Acest lucru nu va fi suficient, pentru că secretarul nu poate semna pentru orice proiect al Primăriei.