Sari la conținut

Primăria Bârlad vrea să vândă o parte din terenul spitalului unei firma care va construi supermarket

Ideea construirii unui supermarket în curtea spitalului din Bârlad îi aparține primarului Constantin Constantinescu. Edilul spune că astfel va rezolva problemele financiare ale unității medicale. "Banii din eventuala vânzare a acestui spaţiu, nefolosit acum şi nici în următoarea sută de ani, vor fi dedicaţi în integralitatea lor construcţiei unui nou spital," a declarat pentru Digi24 Iaşi Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad.

Spitalul Bârlad deserveşte 200 de mii de locuitori. Pentru a funcţiona în bune condiţii, unitatea medicală are nevoie de peste 52 milioane de lei pe an. În realitate, bugetul reprezinta doar 80 la sută din această sumă. Chiar și așa, conducerea spitalului nu vede cu ochi buni solutia găsită de primarie pentru a face rost de bani.

"Din informaţiile deţinute până în prezent, conducerea spitalului apreciază că dezvoltarea de activităţi comerciale în imediata vecinătate a spaţiilor cu destinaţie pentru pacienţi ar produce un mare disconfort," a declarat Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului "Elena Beldiman"din Bârlad.

Planul primarului este criticat și de pacienţi, dar și de localnici

"Nu e cazul să fie. Nu are nici un rost să fie un supermarket în spital. Sunt atâtea chioşcuri, ce supermarket?! Şi aşa cum e spitalul vai de steaua lui. Mai e nevoie şi de supermarket?!"

"Dar un parc nu ar fi bun? Să stea bolnavii. Stau câinii pe aici... Poate e bun şi ăla, dar avem destule, nu prea sunt bani ca să te duci la supermarket."

"Nu cred că este o idee bună pentru că sunt multe magazine în apropiere şi nu, nu aş veni. Pentru că nu văd rostul. Aş merge oriunde în altă parte decât aici. Aici e o zonă cu oameni bolnavi."

Proiectul de vânzare a terenului din curtea spitalului pentru viitorul supermarket urmeaza sa fie supus dezbaterii publice şi apoi spre aprobare în Consiliul Local.