Primăria se consultă cu ieşenii. Şefii municipalităţii iau în calcul scoaterea salcâmilor de pe pietonal

Data publicării:
CHESTIONAR PLANTARI TEI 210815

Începând de săptămâna viitoare, ieșenii vor putea să răspundă la chestionare în cele cinci centre de cartier, dar și pe pietonalul Ștefan cel Mare, în Parcul Copou și în cartierul Alexandru cel Bun. Sondajul vine după doi ani de la tăierea celor 70 de tei, iar chestionarele sunt introduse ca urmare a numeroaselor proteste față de decizia primăriei.

“Dacă răspunsul este favorabil pentru replantare demarăm procedura de achiziţie a arborilor. Până atunci, doamna inginer Sălceanu şi cu domnul inginer Lupu vor face toate demersurile necesare pentru stabilirea speciei şi subspeciei cea mai adaptabilă la condiţiile climatice specifice municipiului Iaşi. Dacă răspunsul este favorabil, campania de plantări va demara în prima decadă a lunii noiembrie”, a spus Mihai Chirica, primar interimar municipiul Iaşi.

În această situație, salcâmii japonezi vor fi mutați în parcuri din cartierele Dacia și Nicolina. Părerile ieșenilor privind replantarea teilor pe bulevardul central sunt împărțite.

“Eram mult mai mulțumită cu teii”, a spus o persoană.

“Iașul este recunoscut ca orașul teilor. S-a supărat și Mihai Eminescu când i-au tăiat. Cum vi se par salcâmii japonezi? Ciudați, nu suntem în Japonia”, a spus o altă persoană.

Un alt sondaj va fi realizat și cu privire la Sărbătorile Iașului.

“Dacă sunt de acord cu continuarea târgurilor, cu amenajările pe care le-am făcut an de an și modalitatea în care acestea trebuie să se desfășoare în continuare asupra produselor. Ce artiști ar dori să participe la Sărbătorile Iașilor și am spus să ofere trei nume de artișit români și trei nume de artiști internaționali, ce alte activități ar dori să fie cuprinse în programul sărbătorilor Iașului”, Mihai Chirica, primar interimar municipiul Iaşi.

Anul trecut, la Sărbătorile Iașului au urcat pe scenă artiști precum Smiley și Loredana Groza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri