Sari la conținut

Profesorii amenință cu greva generală

La Şcoala Carmen Sylva, cursurile s-au desfăşurat normal, în pofida nemulțumirilor pe care le au cadrele didactice. Dascălii cred că doar o grevă generală ar putea rezolva lucrurile. „Până când nu vom fi uniţi şi toţi colegii din toată ţara vom face grevă nu cred că se va rezolva nimic,” a declarat Mariana Dinter, director al Şcolii Carmen Sylva.  

„Cred că dacă nu iubeşti şi într-adevăr nu ai dragoste pentru meseria de învăţător sunt zile în care nici nu-ţi vine să vii la şcoală. Categoric din salariul pe care îl primim cu greu putem să ne descurcăm,” a spus Viorica Iluță, învățătoare. 

Liderii de sindicat ieşeni spun că următorul pas este prezenţa pe 1 noiembrie la Comisia de Dialog Social ce va avea loc la Prefectura Iaşi iar ulterior participarea la mitingul organizat pe 6 noiembrie în Bucureşti, când vor fi prezente cadre didactice din toată ţara. „Dacă acum când se proiectează pe 2014 nu vom fi ascultaţi ca pentru educaţie să avem bani mai mulţi atunci cred că ar trebui închidem şcolile şi să ne ocupăm de altceva,” a declarat Violeta Amariei, liderul Alianţei Gheorghe Asachi. 

Dascălii vor să obţină pentru educaţie şase la sută din Produsul Intern Brut. „În momentul acesta educaţia are alocată 2,6 la sută din PIB. Deci cel mai mic procent din Europa şi nu numai,” a mai spus Violeta Amariei.

Liderii de sindicat nu exclud ca variantă extremă de protest suspendarean cursurilor pe o perioadă nedeterminată.

Pe aceeași temă