Sari la conținut

Proiect european derulat de Primăria Iaşi, verificat de DNA

Proiectul vizat este cel care include sistemul de management de trafic, care prevede montarea a peste 1.200 de semafoare și aproape două mii de indicatoare rutiere. În plus, proiectul prevede și montarea unor automate de dirijare a circulației care vor transmite în timp real informații din trafic.

Contractul de lucrări a fost semnat în 2013, iar recepția proiectului ar urma să aibă loc în toamnă. Potrivit reprezentanților municipalității, verificările derulate în această perioadă de către procurorii anticorupție nu pun în pericol în niciun fel derularea lucrărilor.

"Știți foarte bine că este în curs, de elaborare probabil, o cercetare penală pe câteva proiecte europene despre care am mai vorbit și în anul precedent și au venit să-și culeagă datele despre proiectul managmentului de trafic. Nu avem niciun fel de informație asupra existenței unei infracțiuni, a faptului că se caută sau nu se caută un anumit lucru, ci pur și simplu sunt în faza de culegere de date," a spus Mihai Chirica, viceprimar al municipiului Iaşi.