Referendum pentru grevă în Învățământ la Iași 

Data publicării:
profesor in clasa-1

Pentru ca procesul de votare să se desfăşoare transparent, liderii de sindicat au transmis în şcoli formulare tipizate pe care dascălii trebuie să le completeze cu numele şi opţiunea dorită.

„Revendicările noastre şi tabelul privind referendumul unde este stipulată opţiunea colegilor noştri, grevă generală sau nu a plecat către şcoli. Liderul se ocupă se strângerea acelor semnături,” a declarat Violeta Amariei, liderul Alianței Sindicale „Gheorghe Asachi”.

„Aşteptăm ca până pe data de, ca până vineri mai exact, să primim răspunsurile. Acestea vor fi centralizate la Bucureşti şi, în funcţie de ceea ce vor hotărî şi celelalte judeţe, evident că decizia nu va putea fi decât una singură, fie se va intra în grevă generală fie, în funcţie de această opţiune, există şi posibilitatea de a nu se intra în grevă generală,” a spus Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invățământul Preuniversitar.

Chiar dacă susțin revendicările dascălilor, părinții își doresc să fie găsită o soluţie de mijloc astfel încât procesul de predare să nu fie afectat.

„Să lupte pentru drepturile lor. Mi se pare normal. Educaţie trebui să fie pe primul loc în societatea românească. Asta este părerea noastră. Dacă copii noştri vor avea un învăţământ bun atunci vor fi şi ei oameni de nădejde,” spune mama unui elev.

Condiţia impusă de sindicalişti pentru declanşarea grevei generale este ca peste 60 la sută dintre dascăli să voteze pentru acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri