REPORTAJ. De ce fug investitorii mari de Iași

Data publicării:
motivele 20pentru 20care 20iasiul 20este 20ocolit 20de 20investitori-53367

entru un străin abia ajuns în Iaşi magia oraşului romantic dispare de îndată ce începe să exploreze chiar zonele centrale. Traficul în condiţii decente, al unui oraş ce râvneşte la eticheta de capitală culturală europeană nu este însă de actualitate pentru administraţia locală, ci de perspectivă. Viceprimarul Mihai Chirica recunoaște că acum nu avem o infrastructură care să arate bine, dar că lucrurile se vor schimba până în 2020! Și șeful Consiliului Județean, Cristian Adomniței se apără și spune că nu există fonduri suficiente pentru repararea drumurilor din județ. În 2014, CJ Iași speră să demareze lucrări la două drumuri, pe fonduri europene.

O vizită în lumea satului, cu drumuri din pamant, arată că oamenii ajung şi acum dintr-un loc în altul la fel ca bunicii lor odinioară.Dar ca să asfaltezi uliţe trebuie să ai în primul rând infrastructura urbană la standarde decente. Orașul pierde constant investitori pentru care acum vestul e un mediu mult mai bun pentru afaceri.

Dar cei care își cheltuie banii în Iași vor strandarde de trai mai ridicate. Iar prima instituţie publică ce va investi pentru conditii de trafic mai bune nu este primăria ci Universitatea de Medicină și Farmacie care va cheltui 4 milioane de euro pentru o parcare subterana de 500 de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri