PNL a decis care sunt candidații pentru europarlamentare și locale de la Iași

Data publicării:
pnl Iași
BPN al PNL i-a validat pe Alexandru Muraru, Mihai Chirica și Costel Alexe pentru alegerile europarlamentare și locale din 2024. Sursa foto: facebook.com/alexmuraru2020

Biroul Politic Național al PNL a validat, joi, candidaturile președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare, respectiv Costel Alexe la mandatul de președinte al Consiliului Județean Iași și Mihai Chirica la mandatul de primar al Municipiului Iași, informează PNL printr-un comunicat de presă.

Joi, Biroul Politic Național al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare, pe poziția 9 pe lista PNL, loc eligibil, transmite PNL.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, BPN al PNL a validat mandatul de președinte al Consiliului Județean Iași, în persoana actualului președinte Costel Alexe, și la mandatul de primar al Municipiului Iași, prin actualul primar Mihai Chirica.

„Proiectele Iașului au nevoie de continuitate iar decizia de astăzi a BPN este un vot de încredere că parteneriatul puternic dintre Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași trebuie să continue și în 2024, pentru un Iași puternic în Europa”, se spune în comunicat.

PNL precizează că obiectivul pentru alegerile locale din 2024, la Iași, rămâne câștigarea Consiliului Județean Iași, primăriilor municipiilor Iași și Pașcani, orașelor Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, respectiv a unui număr de 60 de UAT-uri din județul Iași.

Președintele PNL Iași a subliniat motivele pentru care Iașul trebuie să continue drumul european prin administrație liberală și o reprezentare puternică a interesului ieșenilor pe plan local, național și european, și că această candidatură este o recunoaștere pentru filiala PNL Iași și singura pe loc eligibil PNL din Moldova.

“ Un Iași puternic în Europa nu este doar un slogan ci un crez al Partidului Național Liberal și un angajament față de toți ieșenii. Această candidatură este o recunoaștere pentru Organizația Județeană a PNL Iași, pentru rezultatele noastre, fiind singura candidatură pe un loc eligibil PNL din Moldova. De asemenea, vreau să le mulțumesc colegilor mei de la Iași pentru întregul sprijin și tuturor liderilor din regiunea de Nord-Est pentru susținere”, a declarat Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a subliniat că 2024 va fi anul ieșenilor și că printr-o administrație liberală puternică, județul Iași își va consolida poziția de lider regional de dezvoltare economică și infrastructură mare.

“Candidez pentru un nou mandat de Președinte al Consiliului Județean Iași pentru a continua să facem Iașul puternic și dezvoltat. Candidez pentru a continua să construim în Iași. Atâta amar de vreme ne-am uitat în alte părți, gândindu-ne că acolo se poate și la noi nu. Acum e timpului Iașului. Am demonstrat că se poate și la noi, nu doar în vestul țării”, a spus Costel Alexe.

La rândul său, Mihai Chirica, a reiterat că Iașiul are nevoie să continue cu aceeași formulă de guvernare liberală, pentru susținerea în continuare a marilor proiecte locale și regionale.

„Cea mai mare dorință a mea este ca Iașiul să își consolideze statutul de metropolă europeană, prin munca noastră, a tuturor celor care iubim acest minunat oraș”, a spus Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri