Sari la conținut
News Alert

Sindicaliștii din Educație protestează separat pentru aceleași cauze

Reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar vor picheta prefectura joi timp de jumătate de oră. „Înțelegem ca prin această formă de protest să transmitem prin intermediul prefectului judeţului Iaşi către autorităţile centrale şi revendicările specifice ale judeţului nostru. Mă refer aici în special la decontul de navetă, dar şi la celelalte revendicări generale pe care le avem la nivelul sistemului,” a declarat Laviniu Lăcustă, președintele USLIP Iaşi.

Dascălii cer și o salarizare mai bună atât pentru personalul didactic dar și pentru cel nedidactic din școli. „În ceea ce priveşte personalul nedidactic, aşa cum vă spuneam, avem, credem, la ora actuală situaţia cea mai dificilă din zona personalului preuniversitar. Noi am demarat la nivelul judeţului şi acţiuni în instanţă care urmăresc o mai bună salarizare a acestuia şi în special în ultimii trei ani recuperarea unor diferenţe salariale care rezultă din supranormarea lor,” a mai spus Laviniu Lăcustă.

Într-un protest separat, membrii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ''Spiru Haret'' ies în stradă pentru aceeași cauză.

Protestele vor continua şi la nivel naţional, în datele de 28, 29 şi 30 octombrie în Bucureşti şi vor culmina cu un miting programat la nivelul Federaţiei la Bucureşti în data de 6 noiembrie, unde vor participa aproximativ 50 de membri de sindicat din Iași.

Pe aceeași temă