Sari la conținut

Traseu pentru biciclişti. Câţiva tineri au amenajat un traseu de cicloturism

Pentru a face ce şi-au propus, tinerii au cumpărat vopsea şi pensoane, după care şi-au confecţionat şabloane, şi-au pus mănuşi de protecţie şi au început să amenajeze cei şase kilometri de drum prin pădure. Ideea de curăţare şi marcare a zonei din pădurea Uricani, de pe raza comunei Miroslava, aparţine asociaţiei Probikeadiction din Iaşi.

Ioana Popa, preşedintele Asociaţiei Probikeadiction, Iaşi: "Ne-am hotărât să oferim o altă alternativă de petrecere a timpului liber pentru ciclişii ieşeni. Pentru că ştim foarte bine că drumurile din Iaşi nu sunt tocmai potrivite pentru practicarea ciclismului. Ori aici este un drum sigur care poate fi parcurs atât de familii cu copii, este un drum uşor şi de aceea ne-am gândit că pădurea asta este tocmai potrivită."

Tinerii care au participat la amenajarea traseului sunt voluntari pasionaţi de cicloturism. Prin munca lor, aceştia au vrut să-şi amenajeze propriul traseu din dorinţa ca atât ei cât şi alţi iubitori ai sportului pe două roţi să se plimbe liniştiţi cu bicicleta.

"Am venit aici fiindcă îmi place să mă dau cu bicicleta."

"Fiind primul traseu cicloturistic, cred că era necesar să se înceapă de undeva. A început sezonul cald şi, cu siguranţă, majoritatea oamenilor preferă să iasă în natură, să se plimbe cu bicicleta."

"Mi s-a părut o idee grozavă să ne petrecem o bucată din ziua asta liberă făcând ceva pentru ceilalţi. Ca bicicliştii din oraş să descopere locul ăsta."

"Multă lume care merge numai pe asfalt şi prin oraşul poluat s-ar putea să aprecieze mai mult un traseu destul de plat, nu foarte dificil şi foarte natural," au spus bicicliştii. 

Pe lângă marcajele din pădure, în următoare perioadă vor fi montate şi panouri informative. Întregul traseu de cicloturism va fi inaugurat la sfârşitul lunii aprilie şi se va întinde pe 14 kilometri de drum: şase prin pădure şi opt pe stadă până la Palatul Sturdza din Miroslava. Pentru amenajarea traseului s-a investit suma de opt mii de lei.