V. Ponta: „Sunt pentru înființarea regiunii Bucovina, aici am copilărit”

Data publicării:
victor ponta palatul victoria

Dacă nu va fi posibilă înființarea regiunii Bucovina, ar putea fi transformată într-o micro-regiune europeană, care să se numească „Bucovina întreagă” sau „Bucovina adevarată”, a sugerat premierul. Întrebat de jurnaliști dacă este loc de două regiuni în Moldova, Victor Ponta a spus că nu se poate pronunța deocamdată, dar că, în mod cert, el nu susține varianta inființării a opt regiuni.

El a mai precizat că nu este de acord să fie concentrate toate instituțiile importante la nivelul regiunii într-un singur oraș. Deocamdată, se știe cu certitudine că sediul Direcției Regionale Antifraudă va fi la Suceava, ținând cont și de faptul că este un județ de graniță.

Premierul a discutat și despre situația salariilor compensatorii pentru cei aproape 300 de disponibilizați de la Termica Suceava. Victor Ponta a spus că a discutat deja cu sindicaliștii referitor la suma pe care trebuie să o primească foștii salariați și a dat asigurări că miercuri, după ședința de Guvern, va avea un răspuns sigur pentru foștii anagajați ai societății.

Premierul a mai spus că până pe 15 septembrie va încerca să găsească o soluție și pentru cele 600 de școli din județul Suceava care nu au canalizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri