147 de pasageri din Israel au aterizat pe aeroportul din Oradea, la bordul unui Boeing 737

Data publicării:
AVION

Un avion cu 150 de locuri, din Israel, a deschis șirul legăturilor directe internaționale din Oradea.

"Urmează din luna iulie un lanț de zboruri, tot din Tel-Aviv, în fiecare miercuri, din 6 iulie până 31 august", spune Gheorghe Pasc, comandantul Aeroportului din Oradea.

În trecut, unul din orașele cu cele mai mari comunități evreiești, Oradea este destinaţia mai multor turişti israelieni care vor să-şi redescopere rădăcinile.

"Se redeschide legătura traditională. Acum 20-30-40 de ani veneau israelienii tot timpul, dar din cauza problemelor de trafic aerian și de condiții de aeroport, a scăzut foarte mult numărul vizitelor", a precizat Felix Koppelman, președintele comunității evreiești din Oradea.

"Un prim obiectiv ce poate fi vizitat de turiștii care vin în Oradea este sinagoga Zion. Edificiul de cult evreiesc este unul dintre cele mai mari din sud estul Europei", transmite Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Unii au venit pentru vizite şi relaxare, alţii vor să petreacă aici Paştele.

"România este considerată o țară sigură din puncte de vedere al circulației turistice în ultimii 10 ani. Am ajuns anul trecut la un aflux de 250 de mii de turiști din Israel - a crescut de 10 ori în ultimii 10 ani", explică Alina Giurgiu, reprezentant al Autorităţii Naționale de Turism.

Modernizarea aeroportului din Oradea a fost făcută cu 130 de milioane de lei, din fonduri europene. A fost refăcut terminalul, iar pista a fost consolidată şi prelungită, pentru a putea primi curse internaționale.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri