16 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice vor fi disponibile în Oradea. Unde vor fi amplasate

Data actualizării: Data publicării:
programul rabla plus masini electrice
Foto: Shutterstock

Primăria Oradea a anunțat care sunt locurile din oraș în care vor fi amplasate 16 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice. Acestea vor fi realizate printr-un program care se derulează prin Agenția Națională pentru Protecția Mediului și prin care orașele reședință de județ sunt sprijinite să instaleze stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice.

Printre locurile propuse pentru amplasarea stațiilor de reîncărcare se numără Gara Centrală, Aquapark-ul Nymphaea – unde vor fi două stații, Primăria Oradea, Parcul Industrial II, Universitatea din Oradea și Arena Antonio Alexe.

Fiecare dintre locurile propuse îndeplinește condițiile necesare pentru a găzdui astfel de stații: municipiul să fie proprietar al terenului pe care se amenajează aceste spații, să nu existe ipoteci sau alte sarcini pe acel teren, să existe un acces neîngrădit la aceste stații, să existe suficentă putere la rețeaua electrică din zonă, pentru că aceste spații sunt mari consumatoare de energie.

„La stabilirea locațiilor s-a ținut cont de sugestiile oamenilor, de situația juridică a terenurilor unde vor fi amplasate stațiile și de puterea electrică disponibilă. În acest moment proiectul e în stadiul studiului de fezabilitate, urmând ca în perioada următoare să fie depus spre finanțare”, a transmis viceprimarul municipiului, Mircea Mălan.

Cererea de finanțare poate fi depusă până în 16 noiembrie.

Administrația locală încearcă accesarea în întregime a sumei avute la dispoziție, de aproximativ 2,5 milioane de lei. Prin programul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului sunt asigurați 190.000 de lei pentru fiecare post de reîncărcare. Contribuția orașului va fi de 10% din cheltuielile eligibile.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri