20 de hectare de vegetație uscată din Satu Mare, afectate de un incendiu

Data publicării:
incendiu vegetatie uscata
foto: ISU Satu Mare

20 de hectare de vegetaţie uscată au fost afectate de un incendiu care a izbucnit miercuri după-amiază, pe o păşune din localitatea Prilog Vii, în judeţul Satu Mare. De trei ore au avut nevoie pompierii ca să stingă focul care cuprins şi o porţiune cu mărăciniş şi lăstăriş.

Din primele date ale anchetei se pare că incendiul a fost provocat de o ţigară aruncată la întâmplare de o persoană necunoscută.

Accesul spre zona afectată a fost îngreunat de drumul îngust şi accidentat, dar şi de faptul că focul s-a extins pe o suprafaţă foarte mare.

Maiorul Adriana Pop, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare: "Intervenția a fost îngreunată, pe de o parte, de faptul că drumul îngust și accidentat nu a permis accesul autospecialei, pompierii fiind nevoiți să se deplaseze cu autoturisme ale localnicilor până la locul evenimentului, iar pe de altă parte, din cauza faptului că focul era extins pe o suprafață foarte mare.

Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ trei ore de intervenție prin folosirea unor procedee mecanice de stingere, forțele de intervenție reușind împiedicarea extinderii flăcărilor la pădurea aflată în apropiere."

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri