200 de șomeri vor fi testaţi psihologic de AJOFM Bihor

Data publicării:
ajofm

Testele psihologice, puse la dispoziţie de AJOFM Bihor, conţin 97 de întrebări. După completarea lui psihologii instituţiei pot afla cât de disciplinată, tolerantă, creativă sau capabilă este o persoană astfel încât să poată lucra într-o echipă.

"Au fost achiziţionate 200 astfel de teste şi se vor aplica în cursul acestui an", spune Pavel Haragoş, şeful serviciului agenţiei locale Oradea a AJOFM Bihor.

"Este gratuit acest test şi se adresează în mod special persoanelor cu studii superioare, care sunt tineri sub 25 de ani şi persoane peste 45 de ani", precizează Adela Farago, psiholog în cadrul AJOFM Bihor.

"Scopul aplicării lor şi a achiziţionării a fost acela de a îmbunătăţi activitatea de informare şi consiliere profesională astfel încât să fie identificate oportunităţile atât în ce priveşte profilul persoanei", susține Pavel Haragoș.

Psihologii spun că acest test îl ajută pe orice șomer în căutarea unui loc de muncă, în prezentarea la un interviu şi în menţinerea unui loc de muncă obținut ulterior. Astfel, companiile vor şti exact ce fel de oameni angajează.

"Cred că astfel o să-şi găsească fiecare job-ul pentru care este potrivit."

"Psihologia omului este chiar foarte importantă la locul de muncă."

Testarea psihologică se aplică deja în Uniunea Europeană. Pentru evaluarea celor 200 de persoane AJOFM Bihor a plătit aproape 1000 de lei.

reporter: Bogdan Costea
operator: Rezmuves Robert

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri