A început sezonul absențelor școlare

Data publicării:
absente 290914

385.379 - acesta este numărul exact al absențelor pe care elevii din Bihor le-au adunat în luna octombrie a anului trecut. A fost perioada în care școlarii au fost nevoiți să stea mai mult în pat decât în bănci, pentru că în majoritatea cazurilor de vină au fost virozele.

"S-au constatat absenţe mai multe la elevii din ciclul liceal, în special la cei din clasa a XII-a. Motivele ar fi aceleaşi? Da, da pentru că se înregistrează tot în aceleaşi luni, octombrie şi noiembrie", spune Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Situația e pe cale să se repete și în acest an. În sălile de clase, numărul locurilor libere în bănci a început să crească. Cei care simt primele simptome ale răcelilor și-au programat deja o întâlnire cu medicii.

"O să mă duc la medic mâine şi o să îmi iau o scutire pe două, trei zile, până la sfârşitul săptămânii şi luni pot să încep din nou, liniştită."

Măsuri de precauție vor să își ia mai ales elevii din anii terminali. Ca să evite neplăcerile unor viroze, medicii îi sfătuiesc pe elevi să se îmbrace mai gros și să evite mersul pe jos în locul deplasării cu mijloacele de transport în comun.

"Mai ales fetele tinere nu e momentul să ţină cure de slăbire restrictive care împiedică vitaminizarea organismului, în special vitamina C şi vitamina A", este sfatul dat de Rita Balog, medic pediatru.

În anul școlar trecut, cei 96 de mii de elevi din Bihor au adunat peste 2,3 milioane de absențe. Dintre acestea, 1,34 de milioane au fost motivate.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri