Acces la DN1 de trei milioane de euro

Data publicării:
stirea4 20drum 20laura-34693

Laura Breb - reporter Digi24 Oradea

„Până în 2014, această stradă va fi complet modernizată. Se va turna asfalt, va fi făcută canalizarea pluvială, iar podurile din fața caselor vor fi refăcute".

Ca această stradă mai sunt altele trei în localitatea Oșorhei şi alte patru în Berettyoujfalu. Cu o lungime totală de 5,7 kilometri, toate vor fi reabilitate pe banii Uniunii Europene. Finanțarea de la UE a venit după ce Primăria din Berettyoujfalu a câștigat un proiect transfrontalier în parteneriat cu comuna din Bihor. O treime din bani vor veni în Bihor, adică aproape un milion de euro, iar restul va fi investit în Ungaria.

„Motivul e să putem să circulăm pe drumuri mai bune, să putem să dezvoltăm relații mai bune de prietenie și de lucru între locuitorii celor două localități", explicăZoltan Okro, secretarul comunei Berettyoujfalu.

Pe lângă timpul mai scurt în care vor parcurge distanța dintre cele două localități, localnicii vor avea și un alt avantaj.

„Cei de la Ujfalu nu demult și-au deschis un ștrand dacă mergem acolo și ne uităm majoritatea mașinilor sunt de Bihor", susţine Ioan Pop, primarul comunei Oşorhei.

Centrul de comună din Oșorhei va ajunge să aibă astfel 90% dintre drumuri asfaltate. Chiar dacă lucrările sunt programate să înceapă în martie 2013, localnicii sunt sceptici că vor avea în cel mult un an și jumătate drumuri fără gropi.

Lucrările de asfaltare vor începe în luna martie a anului viitor, ca să fie finalizate la jumătatea lui 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri