Microbuz cu elevi, implicat într-un accident pe DN76, în județul Bihor

Data actualizării: Data publicării:
IMG-20181214-WA0008

Grav accident în această dimineață, în județul Bihor, pe DN76 Oradea - Beiuș. Un autoturism și un microbuz s-au ciocnit între localitățile Tășad și Drăgești. Traficul este blocat pe ambele sensuri de deplasare.

ACTUALIZARE: ora 11:00 - Mai bine de două ore a fost blocat traficul în zona evenimentului rutier.

17 persoane au fost implicate, în total, în accidentul din această dimineață, de pe DN76. În microbuz se aflau 14 elevi și doi adulți, iar în autoturism doar șoferul de 19 ani care se îndrepta spre serviciu.

"Pentru salvarea victimelor, la fața locului au fost mobilizate de urgență, patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea și Gărzii 1 Mai, care au intervenit cu autospeciala de transport personal și victime multiple, autospeciala de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă de tip B2, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a transmis maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Cei opt copii, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani și cei doi adulți, au fost transportați la spital, pentru investigații medicale.


ACTUALIZARE: ora 8:25 - Medicii au declarat decesul șoferului autoturismului, un tânăr de 19 ani, spun cei aflați la fața locului.


ACTUALIZARE: ora 8:05 - Comunicat Centrul Infotrafic al Poliției Române: "Şoferul autoturismului a efectuat o depăşire neregulamentară, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu microbuzul care circula regulamentar. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, asupra căruia se efectuează manevrele de resuscitare."

IMG-20181214-WA0002
IMG-20181214-WA0002

imagini: Andrada Rește/Digi24 Oradea


ACTUALIZARE: ora 7:54 - Potrivit martorilor, în microbuzul implicat în accident se aflau și elevi care se îndreptau spre școală, în Drăgești. Din câte se pare, copiii au scăpat fie ușor răniți, fie doar cu sperietura. În schimb, șoferul aututoturismului, un tânăr de aproximativ 21-22 de ani, este în stare gravă și este resuscitat de echipajele de salvare.


Deocamdată nu se cunoaște cauza accidentului care s-a petrecut în jurul orei 7:10. Martorii prezenți la locul accidentului susțin că impactul dintre cele două vehicule a dus la rănirea mai multor persoane.

Spre locul incidentului au plecat mai multe echipaje de prim-ajutor, inclusiv un echipaj de descarcerare.

Potrivit relatărilor de pe grupul InfoTrafic jud. Bihor, traficul în zona accidentului este blocat pe ambele sensuri.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri